CDA Vianen complimenteert Vluchtelingen Steunpunt Vianen

Vianen

03-03-2017 Het was 1 maart weer Nationale Complimentendag in Nederland. Traditioneel grijpt CDA Vianen deze dag aan om een compliment te geven aan een lokale vrijwilligersorganisatie. Dit jaar zijn de complimenten gegaan naar de vrijwilligers van het Vluchtelingen Steunpunt Vianen. Het Vluchtelingen Steunpunt (VsV) met al haar betrokken vrijwilligers is van grote waarde voor vluchtelingen die zijn komen wonen in de gemeente Vianen.

VsV is opgericht in 1990 als VluchtelingenWerkVianen en ging in 2015 verder als Vluchtelingen Steunpunt. Het doel van VsV is om vluchtelingen die, zodra zij een verblijfsstatus krijgen, in Vianen komen wonen te helpen met inburgeren en snel zelfredzaam te zijn. Elke nieuwe statushouder krijgt daarvoor een eigen maatschappelijk begeleider. Het leren van de Nederlandse taal en de Nederlandse kernwaarden staat hierbij voorop. Dat gebeurt op de eigen Viaanse inburgeringscursus met hulp van docenten en taalcoaches. Ook treden de vrijwilligers op als intermediair tussen instanties (zoals gemeente, woningbouwvereniging, ziektekostenverzekering, school, sport, etc.) en de betrokken statushouder.

Op 3 maart heeft Hans Uittenbogaard (voorzitter), een aantal vrijwilligers van het Vluchtelingen Steunpunt en een aantal vluchtelingen de complimenten in ontvangst genomen van het bestuur en de fractie van CDA Vianen.

Hans Uittenbogaard (voorzitter VsV): “We nemen graag het compliment in ontvangst. De mensen voor wie we werken hebben veel hulp nodig, van ons, maar ook van overheid. Jammer genoeg voelen we daar niet altijd echte betrokkenheid bij deze groep nieuwe Vianezen. Gelukkig melden zich regelmatig nieuwe vrijwilligers, maar we hebben er nog meer nodig. We nodigen daarom ieder die wil meewerken uit zich bij ons te melden. We  beschouwen dit compliment als een signaal dat in ieder geval het CDA oog heeft voor deze groep mensen en we hopen dat we in de komende tijd goed samenwerken in het belang van onze mooie Viaanse samenleving.”

De aanwezige vrijwilligers en vluchtelingen werden door CDA Vianen getrakteerd op taart.

Agenda

X @CDA_VHL

Word lid