CDA Leerdam neemt 30 Leerdammers mee naar Tweede Kamer

Leerdam

06-03-2017 In de laatste week voor het verkiezingsreces zijn 30 Leerdammers onder leiding van Leerdamse CDA fractie- en bestuursleden naar Den Haag gereisd. De Leerdammers werden ontvangen in de CDA fractiekamer door CDA Tweede Kamerlid Erik Ronnes.

De Leerdammers mochten over alle onderwerpen vragen stellen en daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt! Daarna werd de groep rondgeleid door een CDA fractievrijwilliger waarbij de van TV bekende plekjes, de oude vergaderzaal en ook de werkruimten van de Tweede Kamerleden werden bezocht. De rondleiding eindigde in de plenaire vergaderzaal waar een debat gaande was over het onderwijs.

Veiling van Beloften
Het CDA Leerdam had de excursie aangeboden in de Veiling van Beloften die in het najaar was georganiseerd door The A(frica) Team. The A(frica) Team bestaat uit 23 jongeren die komende zomer naar Zuid-Afrika reizen om kinderen te helpen in de krottenwijken bij Kaapstad. De 30 Leerdammers waren de hoogste bieders en mochten dus mee naar Den Haag. Volgens David Golverdingen werden zodoende twee doelen bereikt. “Allereerst natuurlijk de 23 jongeren maar het is ook belangrijk om zoveel mogelijk mensen te laten zien hoe de democratie werkt en te betrekken bij de politiek”.

Strenge veiligheidscontrole
De Leerdammers waren uiteindelijk een halfuur later binnen dan gepland vanwege de zeer strenge veiligheidscontrole. De controle was grondig en zelfs strenger dan op Schiphol. Een aantal moest zelfs de schoenen uittrekken.

Agenda

X @CDA_VHL

Word lid