CDA Vijfheerenlanden kiest Maria de Jong (34) als lijsttrekker

Vijfheerenlanden

06-06-2018 In aanloop naar de herindelingsverkiezingen voor Vijfheerenlanden in november heeft CDA Vijfheerenlanden op 6 juni haar kandidatenlijst vastgesteld en de lijsttrekker gekozen. Als eerste politieke partij kiest het CDA voor een lijsttrekker uit een van de Zederikse dorpen: Maria de Jong-Middelkoop (34) uit Ameide, momenteel fractievoorzitter van CDA Zederik.

Naast de lijsttrekker bevat de lijst een gevarieerd gezelschap van ervaren (raads-)leden en wethouders, maar verwelkomt ook een aantal nieuwkomers in de politiek. Nagenoeg alle kernen van de nieuwe gemeente zijn vertegenwoordigd op de lijst van 37 kandidaten, zodat CDA Vijfheerenlanden voor alle inwoners van de nieuwe gemeente gemakkelijk te benaderen is.

In de top drie zijn ook de overige gemeenten goed vertegenwoordigd: op plaats twee staat de Viaanse wethouder Marcel Verweij en op plaats drie Martine Visser, momenteel fractievoorzitter in Leerdam.

Frank Koen, voorzitter van het interimbestuur CDA Vijfheerenlanden is enthousiast over de kandidatenlijst: "Deze lijst bevat een divers team aan CDA'ers, met een evenwichtige verdeling tussen verschillende leeftijden, man-vrouw en de vele kernen van Vijfheerenlanden. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze kandidaten een sterk team gaan vormen dat hard aan de slag gaat om de uitdagingen voor de nieuwe gemeente op te pakken."

De leden van het CDA stelden de door de vertrouwenscommissie voorgestelde lijst unaniem vast. Daarna overhandigde de voorzitter het reeds vastgestelde verkiezingsprogramma met de titel ‘Leefbaar en vitaal Vijfheerenlanden' aan lijsttrekker de Jong-Middelkoop.

CDA Vijfheerenlanden kandidatenlijst top 10

1. (Mevr.) M. G.M. (Maria) de Jong-Middelkoop (1983) - Ameide
2. (Dhr.) M.F.M. (Marcel) Verweij (1961) - Zijderveld
3. (Mevr.) M.G. (Martine) Visser, (1972) - Leerdam
4. (Dhr.) C. (Kees) Bel (1965) - Leerdam
5. (Dhr.) A. (Bram) Schoonhoven (1969) - Vianen
6. (Dhr.) M. (Maks) van Middelkoop (1958) - Ameide
7. (Dhr.) D.A.C. (David) Golverdingen (1987) - Leerdam
8. (Mevr.) A.M.(Marieke) van der Spek-den Besten (1983) - Nieuwland
9. (Dhr.) H. (Henk) Kroon (1980) - Vianen
10. (Dhr.) H. M. (Henk) van Nieuwenhuijzen (1952) - Lexmond

Agenda

X @CDA_VHL

Word lid