CDA complimenteert de hospices in de gemeente Vijfheerenlanden

complimentendag,vianen,leerdam

02-03-2020 Het was 1 maart weer Nationale Complimentendag in Nederland. Traditioneel grijpt CDA Vijfheerenlanden deze dag aan om een compliment te geven aan een lokale vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties in de gemeente Vijfheerenlanden. Dit jaar gingen de complimenten naar de hospices in de gemeente Vijfheerenlanden: naar Hospice Lingesteyn in Leerdam en Hospice Vijfheerenlanden in Vianen.

Op 28 februari gaven Kees Bel en Ridvan Elmaci de complimenten met taart aan de medewerkers en vrijwilligers van hospice Lingesteyn. Dit hospice is een high care hospice waar alle wenselijke zorg kan worden gegeven en is onderdeel van Rivas Zorggroep. Alle verpleegtechnische handelingen kunnen in dit hospice uitgevoerd worden, eventueel met medewerking van een speciaal team. Anja Bel: “Wij zijn 24/7 als professionals aan het werk op ons hospice. Dat betekent dat wij zeer laagdrempelig te bereiken zijn en continu op de afdeling zijn. Wij lopen makkelijk binnen bij onze cliënten en zien ook snel als we iets voor hen kunnen doen. In de nachten zijn wij er ook. Dat geeft voor de cliënten en hun naasten een veilig gevoel”. Anja Bel van Hospice Lingesteyn is blij met de complimenten van CDA Vijfheerenlanden: “Het compliment dat door u aan ons gegeven wordt, vind ik een grote opsteker voor ons. Dat betekent dat wij gezien worden en dat er interesse in ons is. Wij zijn belangrijk voor de samenleving/mensen om ons heen omdat onze hospice een goed alternatief is, voor als de zorg thuis niet meer toereikend of haalbaar is. Mantelzorgers komen tot rust omdat zij de zorg aan ons kunnen overlaten waardoor weer ruimte ontstaat voor het afscheid nemen. Wij hebben er zelf voor gekozen om hier te mogen werken. Het is zo mooi om te zien hoe wij mee mogen lopen met de cliënten naar een 'goed' einde.”

Op 1 maart gaven Martine Visser en Bram Schoonhoven de complimenten met taart aan de vrijwilligers van hospice Vijfheerenlanden. Hospice Vijfheerenlanden voorheen Hospice Vianen genoemd is een bijna-thuis-huis, dat wil zeggen dat een terminaal zieke de laatste levensfase doorbrengt in een huiselijke omgeving. De zorg gaat zoveel mogelijk zoals ‘thuis’. De vrijwilligers hebben hierin een sleutelrol. Hospice Vijfheerenlanden heeft geen religieuze achtergrond. Iedereen is welkom ongeacht geloof, cultuur of overtuiging. Joris van Nesselrooij van hospice Vijfheerenlanden: “Fijn te zien dat CDA Vijfheerenlanden hun waardering toont voor ons hospice en onze vrijwilligers op Nationale Complimentendag. Onze vrijwilligers zijn van groot belang voor de gasten in het hospice. Met hun tomeloze inzet bieden zij onze gasten een zo'n aangenaam mogelijk verblijf. Dit gebaar laat zien dat hun inzet door vele betrokkenen wordt gewaardeerd.”

 

Agenda

X @CDA_VHL

Word lid