Marieke van der Spek lijsttrekker CDA Vijfheerenlanden

verkiezingen,2022

10-11-2021 Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 zal Marieke van der Spek de lijst van CDA Vijfheerenlanden aanvoeren. Op de ALV van 9 november is Marieke door de leden unaniem verkozen tot lijsttrekker.

Marieke’s politieke loopbaan begon al in de voormalige gemeente Zederik en ze heeft die succesvol voortgezet in de fusiegemeente Vijfheerenlanden naast haar drukke baan als financieel controller. Binnen de CDA fractie heeft ze zich ontwikkeld tot dé woordvoerder bij de belangrijke begrotingsdebatten. Tevens maakt Marieke zich als inwoonster van Nieuwland sterk voor de leefbaarheid van de kleine kernen. Ze pleit daarvoor continu om naar behoefte te bouwen bij deze kernen, het behoud van voorzieningen zoals dorpshuizen en tenslotte om rondwegen.

Haar inzet is het bestuur en de CDA leden niet ontgaan en heeft uiteindelijk geleid tot deze verkiezing. Marieke heeft goed nagedacht over haar nieuwe rol. “Je kunt het niet alleen doen. We hebben in de afgelopen jaren een sterk team opgebouwd en samen met hen ga ik deze klus klaren” en vervolgt Marieke “Ik ben trots en blij dat ik lijsttrekker mag zijn van zo’n prachtige lijst mensen”.

 

Maria de Jong, die de lijst ruim 3 jaar geleden aanvoerde, doet na 8 jaar raadslid te zijn geweest een stapje terug. ”Het was een grote eer om de inwoners te mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraden van Zederik en Vijfheerenlanden”, aldus Maria. “Ik zie er naar uit dat ik straks meer thuis kan zijn bij mijn gezin. En ik ben wel erg benieuwd wat het leven brengt als niet alle avonden en weekenden in het teken staan van politiek”.  Maria hoopt dat het CDA in maart weer een mooie positie weet te behalen in de gemeenteraad en wenst het team heel veel succes. “Ik heb er alle vertrouwen in!, besluit ze.

Agenda

X @CDA_VHL

Word lid