CDA-wethouder Goof Bos dient ontslag in bij gemeenteraad Zederik

Zederik

06-01-2017 Wethouder Goof Bos heeft vrijdag zijn ontslag bij de gemeenteraad ingediend. Hij legt na zeven jaar wethouderschap zijn functie neer.

"Het is goed als de opbouw van de nieuwe gemeente tot stand komt onder verantwoordelijkheid van bestuurders die ook na de fusiedatum bereid zijn verantwoordelijkheid te dragen", geeft Goof Bos als reden voor zijn vertrek aan. Hij verwijst daarbij naar het herindelingsproces. Per 1 januari gaat Zederik samen met Leerdam en Vianen op in de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden.

Vrijdag 6 januari heeft hij bij de raad zijn ontslag ingediend. Praktisch (wettelijk) gezien komt het erop neer dat wethouder Bos binnen dertig dagen zijn functie neerlegt. Naar verwachting is dat tijdens de eerstvolgende raadsvergadering op maandag 30 januari. Door de CDA-fractie zal de huidige fractievoorzitter Maks van Middelkoop als opvolger worden voorgedragen. Wethouder Bos: "In de bijna zeven jaar dat ik wethouder mocht zijn heb ik mij laten leiden door het belang van de gemeenschap. Een belang dat tot uitdrukking komt in de Toekomstvisie 2030 van Zederik: 'Vitaal, nabij de stad, in het groen'. Een financieel gezonde gemeente, met aantrekkelijke dorpen waarin mensen graag willen wonen en werken. In een goed bereikbare omgeving die economisch robuust is en jonge mensen volop kansen biedt. Ik ben dankbaar hieraan mijn bijdrage te hebben mogen leveren."

Agenda

X @CDA_VHL

Word lid