Verkiezingsprogramma Waterschap Rivierenland – Wijs met water!

Vijfheerenlanden,Verkiezingen,Waterschap,Rivierenland

18-01-2023 Rentmeesterschap is de basis voor het handelen van het CDA in het waterschapsbestuur. Vanuit een besef van verbondenheid tussen de generaties voelt het CDA zich geroepen tot zorg voor goed waterbeheer.

Voor de toekomst van onze kinderen en de wereld waarin zij leven. Water is essentieel voor leven. Voor inwoners, ondernemers, maar ook voor de flora en fauna die in onze regio’s zo mooi is. Daarnaast is het van belang dat het water schoon is. Niet alleen voor het waterleven, maar ook voor ons drinkwater en het verbouwen van voedsel. Het waterschap is Nederlands oudste vorm van bestuur. De noodzaak van samenwerking stond eeuwenlang voorop. Zonder die samenwerking houdt niemand droge voeten in onze Nederlandse waterdelta. 

Nederland is een waterland met in het hart daarvan, ons prachtige Rivierengebied. Of je nu aan de kust van Zeeland woont of in het binnenland van Overijssel. Grote rivieren, kleine rivieren, meren en de zee. Nederland heeft ze allemaal en de strijd met het water hoort bij ons en kenmerkt onze cultuur. Waar eerder de rivieren het landschap bepaalden en we vorst en sneeuw, maar vooral vaak teveel water zagen, zien we nu een heel andere situatie, zoals de droogte in deze zomer van 2022. 

Het CDA is dan ook van mening dat de waterschappen relevanter zijn dan ooit. Innovatie, bestuurlijk leiderschap en inwoners betrekken bij het waterschap is harder nodig dan ooit. Aanpassen aan de tijd van nu met zowel teveel als te weinig water in één seizoen, vraagt een bestuur en organisatie die creatief, maar ook kostenbewust is. Waterschappen zijn een uitvoeringsorganisatie en hebben alles in zich om een grotere rol van betekenis te spelen in de aanpak van waterbeheer op gebiedsniveau. Naast een totaaloverzicht beschikt het waterschap over de menskracht en veel gebiedskennis waardoor zij in staat zijn de vertaling van nieuwe doelen vorm te geven op gebiedsniveau.

Mogen wij op uw stem rekenen?

Klik hier voor het volledige programma.

Agenda

X @CDA_VHL

Word lid