Maks van Middelkoop uit Vijfheerenlanden kandidaat voor het Waterschap

Vijfheerenlanden,Verkiezingen,Ameide,Waterschap,Rivierenland

24-01-2023 Maks (65) is geboren in Tienhoven en woont in Ameide (gemeente Vijfheerenlanden). Hij was van juli 2012-2018 als CDA-raadslid resp. wethouder actief in de Zederikse gemeentepolitiek. In 2019-2022 was hij wethouder in de fusiegemeente Vijfheerenlanden (Provincie Utrecht).

Momenteel is hij bestuurslid van de molenstichting SIMAV (Streefkerk) en richt zich daarbij op de instandhouding van historische molens in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

“Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan de belangrijke taken van waterschap Rivierenland: sterke dijken en droge voeten, voldoende zoet water en verbeteren van de waterkwaliteit. Maar ook aan nieuwe uitdagingen, zoals regie op regionale ruimtelijke ontwikkelingen als gevolg van de klimaatveranderingen en een actieve bijdrage aan de energietransitie. Ik put mijn motivatie en inspiratie voor het waterschapsbestuur uit het CDA-gedachtengoed. Een christelijk-democratisch geluid in het midden van de politieke arena. Dit sluit het beste aan bij onze manier van denken en handelen in ‘de polder’. Extreme standpunten van links of rechts leiden enkel tot polarisatie. Dat lost uiteindelijk niets op. Het is een kwestie van geven en nemen; ook bij het waterbeheer in onze regio. Wederzijds respect voor elkaars standpunten en gezamenlijk verantwoordelijkheid dragen. Bij moeilijke keuzes niet weglopen of wegkijken, maar de noodzakelijke besluiten en maatregelen nemen. Gericht op een duurzame toekomst van ons en onze (klein)kinderen. Dat is waarom ik mij kandidaat stel.”

Agenda

X @CDA_VHL

Word lid